Tento týždeň by sa malo v parlamente začať rokovanie o štátnom rozpočte na rok 2024. Už niekoľko dní prebieha diskusia k tzv. konsolidačnému balíčku, čo je jeden z podvodov Ficovej vlády a menovite ministra financií Ladislava Kamenického, keďže ide o balíček, ktorý bežných ľudí na Slovensku ožobračuje.

Ak chcete vedieť presne, ako Vás Fico + Pellegrini + Danko ide 900 x ožobráčiť cez rôzne poplatky, pozrite si prehľadne spravenú webstránku: www.ficovepoplatky.sk

Rozpočet neznamená žiadnu konsolidáciu ani riešenia. Žiadne prorastové opatrenia, len zvyšovanie dlhu Slovenska a deficitu. Deficit bude po schválení Ficovho rozpočtu na rok 2024 dokonca vyšší než za Matovičovej alebo Hegerovej vlády (Ódor žiadny rozpočet ani nerobil, len nepoužiteľné tzv. lego kocky).

Kamenický dokonca nedodržal pri zostavení rozpočtu ani záväzné výdavkové limity, na čo už upozorňuje aj Rada pre rozpočtovú zodpovednosť. Ich nedodržanie znamená, že prídeme o niekoľko stoviek miliónov z Plánu obnovy a odolnosti, ktoré budeme musieť vrátiť, a ďalšie miliardy sa nám ani nevyplatia. Ak ich Kamenický bude chcieť zosúladiť, nebude môcť dodržať to, čo Ficko s Peťulkom nasľubovali pred voľbami.

Ficova „vláda nepokoja“ je hŕstka ešte väčších babrákov ako sme si mysleli. Ako typickí socialisti sa rozhodli rozhadzovať peniaze tých druhých, teda všetkých občanov Slovenska, ktorým chcú zdvihnúť zdravotné odvody namiesto lepšieho zdravotníctva a zdaniť každého, kto čo i len trochu dokáže niečo zarobiť.

Dobré časy už skončili. Ficov rozpočet 2024 okradne každého z vás.