Ak prejde Ficom, Dankom a Pellegrinim navrhnutý štátny rozpočet na rok 2024, každá rodina príde v priemere o 1 000 eur. Práve na sv. Mikuláša začína schôdza, na ktorej sa spustí štátna rabovačka.
Ficova vláda ide zdaniť všetko, čo sa hýbe. Na druhej strane nerobí žiadnu konsolidáciu v podobe šetrenia. Naopak, ide zriaďovať viaceré nové štátne úrady a ministerstvá, navyšovať počty úradníkov, ale zaplatiť to budú musieť všetci občania Slovenska.

Medzi najväčšie katastrofy, ktoré sa na bežných ľudí rútia patrí:

1. vyššie zdravotné odvody namiesto lepšieho zdravotníctva
2. vyššia cena benzínu a nafty
3. vyššia daň na cigarety a alkohol
4. zobratie peňazí zamestnancom a živnostníkom z II. piliera
5. zrušenie rodinného stavebného sporenia
6. daňové licencie pre živnostníkov a malých podnikateľov
7. nulová valorizácia platov štátnych zamestnancov
8. o 1 pracovný deň viac pre všetkých zamestnancov
9. zvýšenie ďalších poplatkov celkovo o takmer 40 miliónov eur

Okrem toho chce Fico aj znížiť rozpočet Rozhlasu a televízie Slovenska, čo sa v praxi premietne do zrušenia spravodajského kanála RTVS: 24 a športového kanála televízie. Ak si odmyslíme, že ide aj o zásah do riadneho fungovania a finančnej nezávislosti verejnoprávnej televízie.

K tomu ešte bankový odvod. Ten sám osebe nie je zlý, lebo banky mali minulý rok obrovské zisky na pomery Slovenska, ale všetko treba s mierou. Terajšia vláda chce však banky zdaniť tak, že buď zdvihnú poplatky ľuďom alebo radšej odídu do zahraničia a dane budú platiť tam.

Známy výrok bývalej anglickej premiérky hovorí, že problém socialistov spočíva v tom, že raz im dôjdu aj peniaze druhých. S rozpočtom súčasnej mafiánskej vlády sa tento výrok naplní do bodky.