Na najbližšej schôdzi parlamentu, ktorá sa začína 6. 12. 2023, sa bude rozhodovať o charaktere štátu. Mafiánska trojka Fico+Pellegrini+Danko sa rozhodli zlikvidovať základy trestnej politiky štátu, ktorá na Slovensku funguje už 20 rokov, má nespochybniteľné výsledky a bola pozitívne hodnotená aj zahraničím.

Na prekrytie vládou chystaného rozvratu právneho štátu má slúžiť ešte zajtrajšia mimoriadna schôdza k šéfovi SASKY Sulíkovi. Ten si síce zaslúži poriadne „naložiť“ za tie rozkrádačky na MH SR, ale to je len zrnko v piesku oproti tomu, čo tu vyvádza vláda organizovaného zločinu a čo v minulosti napáchal Smerohlas so Slovenskou národnou strakou. Ak chce niekto poukazovať na vytunelovaných 600 000 eur z dielne Sulíka, treba sa rozprávať aj o 30 000 000 000 vytunelovaných vládou Smerohlasu a SNS.
Vláda zahltila parlament množstvom zákonov v skrátenom legislatívnom konaní, z ktorých drvivá väčšina nespĺňa podmienky v zmysle zákona, aby mohli byť v takomto konaní prerokované. Je to historicky prvýkrát, keď vláda prišla na schôdzu parlamentu s väčším počtom zákonov v skrátenom legislatívnom konaní ako so zákonmi v riadnom konaní a v „priamom prenose“ tak spravili zo svojho programového vyhlásenia vlády v oblasti lepšej kvality tvorby práva len zdrap papiera.
Na verejnosti koluje viacero verzií, čo vlastne vláda chce na Slovensku v oblasti trestného zákonodarstva zničiť. Niektoré verzie zákonov likvidujú špeciálnu prokuratúru, iné aj Špecializovaný trestný súd.
Fico si uvedomuje, že takáto rana spravodlivosti by mohla znamenať aj STOP poskytovania eurofondov z Bruselu a preto ešte vyčkáva na stanovisko Európskej komisie. My to určite nenecháme len tak a komunikujeme s Európskou komisiou tiež, aby dala vláde jasne najavo, že sa chystá prekročiť Rubikon.

Ak by bola zrušená čo i len špeciálna prokuratúra, je jasné, že kauzy ako Dobytkár alebo Očistec pôjdu do stratena. Obvinení Fico, Pellegrini, Danko, Gašpar, Výboh a im podobní môžu spokojne pakovať krabice od šampanského, ako to robili v minulosti.
Pellegrini, ktorý sa pred voľbami vyyjadroval, ako jeho strana Hlas nesiahne na špeciálny súd a špeciálnu prokuratúru (kritizovali len Lipšica, nie prokuratúru ako celok), znovu podviedol všetkých, najmä svojich voličov, pretože dnes už ľuďom len odkazuje, aby verili generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Akoby tie desiatky prípadov zrušenia obvinení politikov a vplyvných ľudí prostredníctvom § 363 Trestného poriadku nestačilo na pochopenie, že rozplynutie špeciálnej prokuratúry v schéme tej generálnej je výsmechom spravodlivosti.

Na zrýchlenie konania týkajúce sa Špecializovaného trestného súdu a Úradu špeciálnej prokuratúry nie je dôvod, a to ani v zmysle zákona. Ide o systémové zmeny, ktoré by mali prejsť pripomienkovým konaním a riadnou odbornou diskusiou. A nie hurá systémom krvavých očí v ruke s motorovu pílou.

Urobíme všetko preto, aby sme rozvratu právneho štátu zabránili. Veríme, že sa pridá aj pani prezidentka a Európska komisia. Aby Slovensko nakoniec nedopadlo ako v tom vtipe, ktorý prikladám nižšie.