V uplynulom týždni to bola v parlamente zo strany terajšej vládnej koalície hotová tragédia a katastrofa najmä pre občanov Slovenska.

Najskôr si vládna väčšina schválila svoje programové vyhlásenie, ktoré nie je ničím iným len aktom pomsty voči všetkým, kto s ich názorom nesúhlasí, prostriedkom na získanie beztrestnosti pre ich politických nominantov a ak by sa programové vyhlásenie uviedlo do života, znamenalo by to doslova rozvrat štátu. Lepšie, pokojnejšie a bezpečnejšie zostalo len na papieri.

Odvolávanie Šutaja čističa malo pôvodne prebiehať v noci, aby náhodou slovenská verejnosť nemohla vidieť biednu argumentáciu vládnych poslancov a členov vlády, ale keďže odvolávaniu ešte nie je koniec, bude čas sa k tomu vyjadriť.
Bola schválená aj pomoc dôchodcom. To je na prvý pohľad pozitívne. Pod tlakom hnutia Slovensko vláda zrazu v údajne rozvrátenom rozpočte našla ďalších 220 miliónov eur, dokopy takmer polmiliardy eur a keď sa ozvala Rada pre rozpočtovú zodpovednosť, že je to nedomyslené, vláda ju poslala do … Sobraniec. Keby sme s týmto myslením našej vlády boli v Rusku, nepochybne by dnes členovia Rady už makali v gulagoch na Sibíri.
Zarážajúce je tiež to, že prezidentka Čaputová bez mihnutia oka a expresne do 3 dní pomoc dôchodcom podpísala, hoci zákon bol prijatý v rozpore s pravidlami pre skrátené legislatívne konanie a aj v rozpore s najnovšou judikatúrou Ústavného súdu SR. Dôchodkom sa dalo vytknúť z právneho hľadiska presne to isté čo minulý rok pomoci rodinám a ešte aj čosi navyše, v prezidentkinom paláci však najnovšie platí dvojitý kilometer, pokiaľ ide o návrhy tejto a bývalej vlády.

Zatiaľ najväčším zločinom proti ľudskosti je schválenie zákona z dielne ministerky Zuzany Penty Dolinkovej, samozrejme s pomocou sluhov oligarchov poslancov Ciganikovej a Szalaya zo SASKY, ktorý:
A. oberá pacientov o právo mať garantovaný termín operácie už od 1. 1. 2024, čo najmä u onkologických pacientov znamená pripraviť ich o život.
B. legalizuje zisky súkromným zdravotným poisťovniam, osobitne finančným skupinám Penta a Agel, jednak tým, že rok nebudú musieť pacientom preplácať operácie v zahraničí, ale tiež zaradením ich nemocníc do vyšších tried ako by mali mať, čo spôsobí koniec snahám postaviť v Bratislave špičkovú štátnu nemocnicu (napr. na Rázsochách).
Viac si pozrite v tomto videu: https://www.facebook.com/reel/876385567140014

Aj tento zákon bol schválený v rozpore so zákonom, pravidlami legislatívneho procesu a judikatúrou Ústavného súdu SR v skrátenom legislatívnom konaní a preto sme dnes vyzvali prezidentku Čaputovú, aby sa nad tým zamyslela, prestala uplatňovať dvojitý kilometer pri vracaní zákonov do parlamentu a hájila práva občanov Slovenska, najmä pacientov.
Ešte je čas a veríme, že prezidentka zákon parlamentu vráti.