Ešte ani neuschol atrament na neodkladnom opatrení súdu, ktorým bol vrátený do funkcie zástupca šéfa polície a už tu máme ďalšie neodkladné opatrenie, na základe ktorého je Šutaj Čistič povinný vrátiť späť do aktívnej policajnej služby jedného z vyšetrovateľov NAKA, ktorého nezákonne postavil mimo činnú službu.

V každej inej normálnej krajine by si už minister vnútra zbalil svojich pár švestiek a zaliezol by do kanála, len na Slovensku je Šutaj Čistič schopný sa ešte aj vyhrážať sudcom, aby potom zvesil uši a musel sa im ospravedlniť.
Ide o také preplesky pre ministra Šutaja, že ho už nikto na Slovensku nemôže brať vážne. Podľa odôvodnenia súdu si za to môže aj svojim arogantným správaním a vyhrážkami orgánom činným v trestnom konaní pred voľbami, či nerešpektovaním postavenia a právomoci Úradu na ochranu oznamovateľov korupcie (protispoločenskej činnosti).
Preplesk utŕžil aj premiér Fico, ktorý 3 roky hrubým spôsobom spolu s ďalšími politikmi Smeru, či Hlasu, osočoval špeciálnych prokurátorov z vyvíjania nátlaku na obvinených, a to na základe zmanipulovaných nahrávok. Potvrdili to znalci z kriminalisticko-expertízneho ústavu polície.

Inými slovami povedané, Ficove tvrdenia o tom, že za vlád v rokoch 2020-2023 dochádzalo k zneužívaniu trestného konania, rozvratu právneho štátu a podobným veciam, boli vyfabrikovanými výmyslami, za ktoré by mal skončiť za mrežami spolu s jeho kumpánmi zo Smeru podobne, ako to teraz hrozí tým, ktorí ním prezentované nahrávky upravili ako podvrh s cieľom zmanipulovať ľudí na Slovensku kvôli opätovnému získaniu moci.
Fico tým prekročil akékoľvek hranice, ktoré možno v právnom štáte tolerovať a jeho vláda tak bude len vládou chaosu, bezprávia a ochrany jeho ľudí.