Uplynulý týždeň už musel aj tajných obdivovateľov Pellegriniho definitívne presvedčiť, že Hlas je len marketingový produkt, ktorý bol od začiatku vytvorený, aby zabezpečil návrat Fica k moci. Jediní, ktorí to stále nepochopili, sú fanatickí pisálkovia z progresívnych médií.

Iste, osobná nevraživosť medzi Pellegrinim a Ficom stále pretrváva, ale tam akýkoľvek rozdiel medzi Smerom a Hlasom začína aj končí. V prvom rade sú to zástupy obvinených a obžalovaných z radov oboch týchto zlodejských strán, ktorých záchrana ako „našich ľudí“ je tak v eminentnom záujme Fica, ako aj Pellegriniho. Veď nakoniec, týka sa to oboch menovaných aj osobne.

KDH zase nesklamalo a podľa očakávaní vliezlo Ficovi do postele. Majerský sa síce tvári, že s Ficom nie, ale to vydrží tak najviac do 14. 10., keď zasadne Republiková rada KDH s prevahou zástupcov regiónov, ktoré nikdy na komunálnej úrovni „nesklamali“ a s Ficom pravidelne uzatvárali volebné koalície.
KDH po rokovaní s Ficom odpálilo Pellegrinimu jeho premiérske ambície s prísľubom presadenia agendy na spôsob zákona Anky Záborskej o pomoci tehotným ženám. Majerský si však neuvedomuje, že ak v tejto agende niekto bude hrať prím, nebude to KDH, ale Taraba a Kuffovci. Spolčovanie sa s mafiou sa nakoniec KDH vypomstí a lepšie veru nebude.

SASKA zase nezostala nič dlžná svojej povesti rozbíjača každej vlády, ktorej sa stane súčasťou. Keďže ešte žiadna nová nevznikla, menia hru a už rozbíjajú aj tie, ktoré by bolo možné potenciálne vytvoriť.

Vyjadrenie SaS, že progresívci by mali obetovať v prípadnej štvorkoalícii s Hlasom okrem postu premiéra aj post ministra vnútra bol už priveľa aj na Šimečku, ktorý SaS slušne odkázal, nech nerozbíja potenciálnu koalíciu.

To, že SaS nedokáže s PS spolupracovať ani na bratislavskej komunálnej úrovni, kde im to vydržalo necelé 2 mesiace, je verejným tajomstvom. Avšak to, že nevidia rozdiel medzi Smerom a Hlasom pri obsadzovaní postu ministra, ktorý ma na starosti boj s korupciou, je len dôkazom, že SaS už dávno nie je protikorupčná strana.
Alebo možno je to inak a vedia presne, čo robia. Ak by totiž pozíciu ministra vnútra nezískalo v hypotetickej koalícii PS-Hlas-KDH-SaS práve PS, teda ich nominant a bývalý šéf polície Spišiak, SASKA by progresívcom odpálila ich protikorupčnú agendu, pretože je otázne, či by Spišiak išiel robiť radového poslanca, keď do PS vstúpil v zásade len preto, aby sa stal ministrom vnútra. Navyše, ak sa za takéto riešenie prihovára aj bývalá ministerka spravodlivosti Kolíková, je jasné, že aj preto, aby v takejto koalícii získala SaS kreslo ministra spravodlivosti, čím by PS nemalo už vôbec žiadny vplyv na protikorupčnú agendu hypotetickej koalície a všetko ostatné by im zase zatrhlo KDH kvôli svojim červeným čiaram, čiže PS by v takejto koalícii nepresadilo nič.

Niekto by možno povedal, že také svine na seba navzájom politici zo SaS a PS byť nemôžu. Bratislavský komunál, v ktorom majú špičky oboch týchto strán početné zastúpenie, nám však dokazuje, že môžu. Keďže Pellegrini Fica nesklame, v parlamente sa môžeme tešiť na bratovražedný súboj dvoch opozičných strán neomarxistov a libertariánov alias pentliarikov.