Bratislavu aktuálne zaplavili billboardy, na ktorých nás predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka presviedča, že ak sa oni dostanú do vlády, dá sa to odborne aj slušne.
Heslo kampane znie lákavo, je však presným opakom toho, čo nominanti PS a terajšieho primátora Bratislavy Matúša Valla (Team Bratislava) predvádzajú v mestských podnikoch pod ich kontrolou.
Ak nominanti PS tunelujú peniaze v státisícoch eur v samospráve, čo môžeme čakať, ak sa dostanú k moci na celoštátnej úrovni, kde pôjde o milióny až miliardy eur?!
Čo sa vlastne stalo (nie je to jediný prípad)? Hlavná kontrolórka Bratislavy koncom minulého týždňa vo svojej správe z finančnej kontroly potvrdila, že vedenie mestského podniku Metro, a.s., v ktorom sú dosadení nominanti PS a primátora Valla, zneužívali verejné peniaze a porušili množstvo zákonov regulujúcich nakladanie s financiami.
Keďže vedenie mesta Bratislavy aj PS zatiaľ drží bobríka mlčanlivosti, povedzme si, že hlavnú kontrolórku Bratislavy dosadili do funkcie voľbou práve poslanci PS a Matúša Valla, je to ich človek z mestskej časti Bratislava-Rača, ktorého vytiahli do funkcie na meste. Ak už teda táto osoba tvrdí, že dochádza k zneužívaniu verejných zdrojov, je to niečo, čo sa ani pri dobrých vzťahoch nedalo zamiesť pod koberec. Zjednodušene, je to progresívna rozkrádačská atómovka.
Spoločnosť Metro, a. s. je práve spoločnosť, ktorá viac ako 20 rokov stavia v Bratislave metro, ktoré nakoniec aj tak nebude, a do budúcna majú cez ňu tiecť milióny eur na výstavbu mestských nájomných bytov. Ak má vedenie tejto spoločnosti problémy hospodáriť s oveľa menšími peniazmi už teraz, pri výstavbe nájomných bytov môžeme očakávať ukážkovú megazlodejinu.
A čo má vlastne spoločné výkon nominantov Progresívneho Slovenska v samospráve s hlavným heslom ich aktuálnej celoštátnej volebnej kampane? Všetko a nič. Lebo ich výkon rozhodne nie je odborný a pokiaľ nie sú len babráci, ale dobre vedeli, čo robia, tak ani slušný. Lebo okrádať občanov Slovenska a v tomto prípade Bratislavčanov, o verejné financie z ich daní, slušné nikdy nebude.