Tento týždeň na petržalskom zastupiteľstve poslanci Progresívneho Vallca (vrátane SaS) zrušili podporu tradičných médií v Petržalke (rozhlas a televízia), čím fakticky odstrihli asi 10% obyvateľov od nimi preferovaného informačného a spravodajského média. Hlavne dôchodcov, resp. starších občanov, ale v zásade aj ďalšie vekové skupiny.

Progresívni dezoláti nebrali ohľad ani na to, že napr. regionálna televízia dostala peniaze z eurofondov na nákup novej kvalitnej techniky, ale so záväzkom, že by mala fungovať ešte pár rokov a teda by mala byť samosprávou aj naďalej podporovaná.
Regionálne a lokálne televízie (aj rozhlas) sú v súčasnosti až na výnimky finančne závislé od peňazí zo samosprávy, takže zrušenie zmlúv s nimi znamená výrazný zásah až likvidáciu nielen samotných vysielateľov, ale aj slobody prejavu a nezávislej žurnalistiky.
Petržalčania tak nebudú mať od budúceho mesiaca žiadny mediálny formát, ktorý by umožňoval diskusiu poslancov o otázkach verejného záujmu (všetci píšte modrým perom), ako ani formát, ktorý by poskytoval nezávislé , objektívne a vyvážené spravodajstvo. Takýto stav v Petržalke ešte nebol a je porovnateľný s časmi totality.

Petržalčania budú mať po novom miestnym úradom vydávané a kontrolované noviny, miestnym úradom kontrolované tlačové správy a formát, ktorí budú pre úrad vyrábať študenti bez akejkoľvek mediálnej licencie (autorizácie) a zodpovednosti, takže spravodajstvo ani nebudú môcť robiť. Ak niekto kritizoval snahu tejto vlády zaviesť tzv. vládne noviny, tak to bol len slabý odvar voči tejto forme mediálnej diktatúry progresívneho vallca. Aktuálna väčšina v bratislavskom a petržalskom zastupiteľstve totiž nepotrebuje žiadnu kritiku a odlišný názor, ich názor je totiž jediný správny.

Na rozdiel od petržalských komunálnych nepodarkov zo strany SaS ešte existujú niektorí (bývalí) politici za stranu SaS, ktorí mediálnej politike rozumejú a s ktorými som mal možnosť diskutovať práve o podpore regionálnych a lokálnych médií. K takým patrí aj bývalý minister kultúry Daniel Krajcer. Rozhovor s ním zhodou okolností v regionálnej TV BA si máte možnosť pozrieť tu:
Okrem toho som na májovú schôdzu podal návrh zákona, aby bolo možné z dotačnej schémy Ministerstva kultúry SR podporovať aj lokálne a regionálne médiá. Ak ich podpore nerozumejú progresívni hipsteri a dezoláti, mal by zakročiť štát, lebo sloboda prejavu je potrebná nielen na celoštátnej úrovni, ale aj na úrovni regionálnej a lokálnej.