Zatiaľ neprávoplatne, pretože voči rozhodnutiu súdu sa ešte môže odvolať. Avšak už len to, že guvernér Národnej banky Slovenska – centrálnej banky eurózony bol odsúdený za korupciu, je vážnym poškodením dobrého mena Slovenska a dôveryhodnosti centrálnej banky.
Pokiaľ toto Peter Kažimír nepochopí a neodstúpi, k čomu ho okrem všetkých politikov okrem Fica a Pellegriniho vyzýva už aj prezidentka SR Zuzana Čaputová, je to najlepší dôkaz o tom, že sa guvernérom Národnej banky Slovenska ani nikdy nemal stať.

A tí, ktorí ešte nepochopili, že ak by boli predčasné voľby v máji alebo v júni, tak by spravodlivosť zostala na ľudí typu Kažimíra krátka, by sa mali konečne prebudiť. Lebo len vo vláde, v ktorej je OĽANO, sa kauzy na najvyšších miestach nezametajú pod koberec.

Dobre si predsa pamatáme Smeráka Kaliňáka, podľa ktorého korupcia na najvyšších miestach štátu neexistuje a Hlasáka Pellegriniho, ktorý ešte aj dnes po odsúdení Kažimíra ho zúrivo obhajuje, pretože je to jeho maslo na hlave. Pellegrini bol totiž ten, kto Kažimíra dosadil do funkcie guvernéra centrálnej banky.
Akú nomináciu by sme ale očakávali od politika, ktorý prijímal úplatky v krabici od šampanského a ktorému robí masívnu propagandu v médiách ako Plus alebo Trend mafiánska skupina Penta známa z kauzy Gorila.