Hlásna trúba Hlasu-SD v nedeľných politických reláciách – poslanec Matúš Šutaj Eštok, dnes verejne vyhlásil, že ak by sa táto strana dostala po najbližších parlamentných voľbách k moci, urobia všetko preto, aby z funkcie odstránili špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.
Nedávno v parlamente počas rokovania o správe špeciálneho prokurátora vyhlásil Robert Fico, že ak sa opäť dostane k moci, spraví poriadok nielen s Danielom Lipšicom, ale aj so všetkými poctivými vyšetrovateľmi a prokurátormi.
Keď nedávno Fico kritizoval Pellegriniho, že si ani neprečítal návrh na odvolanie vlády, pod ktorý sa podpísal, Pellegrini mu verejne odkázal, že nech váži slová, lebo nevie, s kým by chcel po najbližších parlamentných voľbách Fico vládnuť, ak nie s ním. Je jasné, že Smer a Hlas sú dávno dohodnutí na spoločnom rabovaní Slovenska. Zlaté tehly v trezore nominanta týchto strán Kajetána Kičuru a jeho učňa Matúša Šutaja Eštoka sú toho žiarivým príkladom.
Ak by sa naplnil scenár vlády Hlasu a Smeru, je zrejmé, že by to bol koniec očisty Slovenska od mafiánskych štruktúr a rôznych predajných bielych golierov, či snahy o budovanie právneho štátu na Slovensku. A je smutné, že k tomuto scenáru výrazne napomohli povalením demokratickej vlády strany SaS a Progresívne Slovensko a že tieto strany čoraz častejšie legitimizujú práve stranu Hlas-SD.