Včera som ako overovateľ Výboru pre nezlučiteľnosť funkcií NR SR potvrdzoval zastavenie konania voči predsedníčke Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Renáte Bláhovej, ktoré inicioval Rudolf Zajac, bývalý minister zdravotníctva ako predĺžená ruka finančnej skupiny Penta.
Pentu rozzúrilo, že si štátny úrad dovolil voči nim viesť konania o vrátenie 400 miliónov eur do štátneho rozpočtu, ktoré si v minulosti prisvojili veľmi pochybným spôsobom, čo prešetruje aj polícia.
Predĺžená ruka Penty podala účelové podanie, ktoré nemalo oporu v zákone. Pôvodne mala ísť Pente na výbore poruke nielen zlodejská opozícia, ale aj strana SaS. Rudolf Zajac je totiž členom strany OKS, ktorej aktuálne šéfuje Ondrej Dostál a táto je previazaná na SaS, nakoniec sú s nimi spoločne v poslaneckom klube v parlamente. SaS má na parlamentnom výbore dvoch členov vrátane Ondreja Dostála. Prepojenia sú jasné, SaS si to nakoniec na poslednú chvíľu rozmyslela, asi aj preto, že zákonnosť konania ustrážili poslanci OĽANO, ktorí majú na výbore 7 z 15 členov.
Finančnej skupine Penta tak cvakli zuby naprázdno. To, že táto finančná skupina využíva bulvárne média Plus 7 dní a Plus 1 deň na účelovú dehonestáciu tých, ktorí sa voči nej neboja postaviť alebo vyjadriť názor, je už všeobecne známe. To, že si dovolili účelovo zaútočiť na šéfku štátneho úradu, ktorá voči nim oprávnene vymáha peniaze daňových poplatníkov, nasvedčuje, že finančné skupiny sa nezastavia pred ničím a len čakajú na návrat mafiánskych spôsobov vládnutia spred roka 2020.
Aj preto musíme v najbližších (predčasných) parlamentných voľbách spraviť všetko preto, aby sme demokraciu na Slovensku zachovali a zabránili vláde finančných skupín a jej predĺžených rúk. Len úspech hnutia OĽANO vo voľbách je garanciou, že sa tak stane.