Len niekoľko hodín potom ako NAKA obvinila bossa finančnej skupiny PENTA zo zosnovania zločineckej skupiny, podal Richard Sulík v mene SaS návrh na odvolanie predsedu vlády Eduarda Hegera a tým aj celej vlády. To, že niektorí poslanci SaS sú len predĺženou rukou Penty je už všeobecne známe a ako sa hovorí šéf je šéf.
To, že sa SaS pri návrhu na odvolanie vlády spojila s Pellegrinim a zlodejmi zo strany Hlas svedčí o jej zúfalstve, keďže práve proti Pellegrinimu, obvinenému Žigovi a ďalším sľubovala SaS bojovať svojim voličom. To, že sa SaS, ak chce odvolať vládu, bude musieť spojiť s Ficom aj fašistami, je už len „čerešničkou na torte“.
Niet divu, že po dvoch mesiacoch v opozícii a pri takejto politike odišla strane SaS už tretina jej voličov a prvýkrát po dlhom čase klesli jej preferencie v prieskumoch verejnej mienky dokonca pod preferencie hnutia OĽANO.
Nevydržal to už ani podpredseda strany SaS Martin Klus a oznámil svoj odchod. Tiež si uvedomuje, že odvolať vládu v tejto dobe, keď pomáha ľuďom, by bolo šialenstvom a dláždením cesty tým, ktorí v minulosti urobili zo Slovenska mafiánsky štát.
Ale možno strane SaS len krivdím a v skutočnosti je ich pokus o odvolávanie premiéra len pokusom o progresívny puč v spojení s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Je jasné, že po úspechu koalície liberálov a progresívcov v komunálnych voľbách v Bratislave by sa tak PS ako aj SaS radi videli pri korytách čo najskôr a úradnícka vláda plná liberálov a progresívcov vymenovaná prezidentkou po páde terajšej vlády je ich mokrý sen.
V zásade jediným dôvodom na odvolanie Hegera je výzva prezidentky Čaputovej z jej príhovoru v parlamente z minulého týždňa na predčasné voľby. O progresívnom puči hovorí veľmi jasne aj Sme rodina: