NAPRÁVAME CHYBY PO SULÍKOVI a SaS. Aj BYTOVÉ DOMY S VLASTNOU KOTOLŇOU budú mať lacnejší plyn. POZOR – treba o to požiadať DO KONCA NOVEMBRA TOHTO ROKA!
Obyvatelia v ťažkej finančnej situácii dostanú viac času na riešenie svojich dlhov za energie. Bytové domy s vlastnou kotolňou dostanú znovu možnosť získať nižšiu cenu zemného plynu, a tým aj lacnejšie kúrenie a teplú vodu pre svojich obyvateľov.
Zvrátili sme tak zmeny, ktoré priniesol tzv. Sulíkov megapozmeňovák, ktorý SaS presadila v júni tohto roka v parlamente. Podarilo sa to vďaka môjmu spoločnému legislatívnemu návrhu s kolegom Peter Kremský a tiež vďaka kolegyni Lucia Drábiková, ktorá ešte prišla s vylepšeniami v II. čítaní v parlamente.
Vďaka tomu môžu aj odberatelia v bytových domoch s vlastnou kotolňou ešte vstúpiť do regulovaných cien, ktoré platia na tento rok. POZOR! Len do konca novembra tohto roka!
Právo na dodávku elektriny alebo plynu za regulovanú cenu pre rok 2023 si treba uplatniť priamo u svojho dodávateľa, aj keď zmluva s dodávateľom presahuje dátum 31. 12. 2022.