Od roku 2020, keď sme uspeli v parlamentných voľbách, sa snažím zvolávať poslanecký klub počas leta v mestách a obciach mimo Bratislavy, a to tam, kde sú starostami alebo primátormi moji poslaneckí kolegovia a kolegyne.
V roku 2020 sme boli u Igora Husa v Turčianskych Tepliciach a v Chmelnici u Zity Pleštinskej, v roku 2021 sme boli v Skalici u Anky Miernej a tento rok sme boli u Martiny Brisudovej v Poltári.
Pôvodne sme mali ísť aj do Kuneradu k Monike Kaveckej, keďže to však bolo v ten istý týždeň ako teambuilding hnutia OĽANO v Liptovskom Jáne, rozhodli sme sa tieto dve podujatia spojiť.
Niektorí kolegovia si aj oddýchli, ja som patril k tým, ktorí do Liptovského Jána prišli výhradne pracovne. V sobotu ráno som cestoval z Piešťan tam a v noci naspať, stihol som pracovať kolegami a v pokoji s nimi povečerať.
Najskôr sme asi 8 hodín podrobne diskutovali s premiérom Eduardom Hegerom a predsedom hnutia Igorom Matovičom a ďalšími členmi vlády o opatreniach na prekonanie energetickej krízy a na pomoc ľuďom (dôchodcom, rodinám s deťmi a ďalším) v podobe materiálu „Dobre bude“ (priložený na obrázku) a následne sme viac ako hodinu mali ešte poslanecký klub k pozmeňujúcim návrhom k návrhom zákonov, ktoré v parlamente prešli do II. čítania.
dobre bude