HOVORIŤ O PREDČASNÝCH VOĽBÁCH JE NEZMYSEL.
Dnešnú politickú diskusiu na TA3, ktorú som absolvoval s poslankyňou za SaS J. B. Cigánikovou, sumarizovali kolegovia z agentúry.
Som rád, že si novinári všimli aj úvahu o tom, že vôbec nie je jasné, či sa prezidentka chystá prijať demisiu troch ministrov za SaS, ak to myslia naozaj vážne. Lebo si všetci pamätáme, ako bývalý prezident Andrej Kiska nechal takmer 1,5 roka v demisii bývalého ministra zahraničia Miroslava Lajčáka. Mám za to, že prezidentky Zuzany Čaputovej by sa už na to mal niekto začať pýtať, lebo je lepšie sa vyhnúť ďalšej kríze po podaní demisie.
Podobne, veľa sa skloňuje slovo predčasné voľby, ale na tie je už – ak chceme rešpektovať judikatúru Ústavného súdu SR a zákonné lehoty – neskoro. Vychádzajú totiž najskôr na september alebo október budúceho roka a ich jedinou výhodou by bolo, že sa dá robiť volebná kampaň v lete. Inak všetko svedčí v neprospech takýchto volieb, ak myslíme na Slovensko a na ľudí. Aj politicky, aj pragmaticky (napr. zostavovanie rozpočtu na ďalší rok, dotiahnutie reforiem a pod.).