Bez predchádzajúcej informácie a konzultácií v super rýchlom skrátenom konaní, 5 minút pred hlasovaním, predložil primátor Bratislavy Matúš Vallo na rokovanie mestskému zastupiteľstvu výzvu prezidentke SR Zuzane Čaputovej, aby nepodpísala zákon, ktorý umožní všetkým rodinám s deťmi na Slovensku získať najvyššiu pomoc, akú kedy rodiny dostali v histórii Slovenska.
Ide o politický výkrik komunálnych politikov ako aj z veľkej časti o politikárčenie namiesto konštruktívnej diskusie a rokovania, ktoré samosprávam už týždne ponúka Ministerstvo financií SR.
Odvolávanie sa na ZMOS, ktorý roky visí na šnúrke gatí presedu Roberta Fica je absolútna strata súdnosti bratislavského primátora a starostov bratislavských mestských častí a úplne zbytočné zaťahovanie poslancov mestského zastupiteľstva do ich sporov so štátom.
Verím, že napriek prijatiu výzvy nebude chcieť pani prezidentka proti rodinám s deťmi a zákon podpíše.
Ak by sa tak aj nestalo, som pripravený v parlamente bojovať za prelomenie veta. Doba je ťažká aj na Slovensku a bolo by nehorázne neusilovať sa pomôcť najmä rodinám s deťmi zabezpečiť im aspoň o máličko ľahší život.
Zelená farba predstavuje poslancov, ktorí pomoc rodinám odmietajú.