Za verejné vyjadrenie na adresu kolegov z bratislavskej prokuratúry dostal špeciálny prokurátor Daniel Lipšic pokutu v disciplinárnom konaní. Bolo to pritom vyjadrenie vo veci, ktorú síce priamo nerieši Úrad špeciálnej prokuratúry, ale bezprostredne súvisí s inou vecou, kde „špeciál“ koná. Navyše, za obdobné situácie iní prokurátori v minulosti takéto pokuty nedostali. Je to ďalší prípad, keď Generálna prokuratúra SR robí zbytočnú nadprácu.
Pritom v prípade špeciálneho zametača Dušana Kováčika sa nestalo ani raz, že by bol podrobený zo strany Generálnej prokuratúry SR disciplinárnemu konaniu. Museli ho riešiť až orgány činné v trestnom konaní a trestný súd rovnako ako bývalého šéfa Okresnej prokuratúry Bratislava II Svetozára Chabadu (mimochodom Ficovho advokáta a švagra v jednej osobe), ktorý je obvinený z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa.
Rozhovor so špeciálnym prokurátorom potvrdil, že všetky obvinenia, ktoré vedie Úrad špeciálnej prokuratúry voči rôznym nominantom Smeru a Hlasu, ako aj ich politickým špičkám, prebieha nestranne a nezávisle a ak Ústavný súd SR v približne 15 kauzách našiel pochybenia v súvislosti s väzbou, išlo o procesné alebo technické nezrovnalosti.
Už samotný názov rozhovoru napovedá, že poriadok a očistu si skôr ako špeciálna zaslúži generálna prokuratúra. Dozvieme sa asi viac, keď začne rozprávať Dušan Kováčik, ktorého onedlho čaká definitívny verdikt súdu v trestnej veci napr. za to, že napomáhal beztrestnosti rôznym mafiánom a bielym golierom.