Hnutie OĽANO malo už pred voľbami komplexne spracovaný súbor opatrení na pomoc rodinám na Slovensku, ktorý odborne zastrešoval môj kolega Peter Kremský. Tieto opatrenia vychádzali aj zo spolupráce s viacerými mimovládnymi organizáciami a preto niet divu, že vládny návrh balíčka protiinflačnej pomoci rodinám z dielne Igora Matoviča podporuje viac ako 50 prorodinne založených občianskych združení a organizácií.
Opatrenia na pomoc rodinám OĽANO boli zapracované aj do programového vyhlásenia vlády a väčšina poslancov vládnej koalície im rozumie. Až na Gei-SAS-senovcov, ktorým zase naopak ostatní nerozumejú. Lebo ak opatrenia treba z niečoho zaplatiť, len im jediným vadí, že to bude z hazardu, alkoholu a nadpríjmov finančných oligarchov a monopolov vrátane firmy, ktorá „ryžuje“ na cene ruskej ropy.
Snažili sme sa tento týždeň ostatným kolegom vysvetľovať, prečo balík pomoci slovenským rodinám podporiť. Ide historicky o najväčšiu pomoc rodinám, resp. osamelým matkám alebo otcom s deťmi, niekoľkonásobne väčšiu, ako rodinám na Slovensku poskytli Fico a Pellegrini za 12 rokov svojho vládnutia dokopy. Dobré nastavenie Matovičovho návrhu podporila aj Rada pre rozpočtovú zodpovednosť. Zatiaľ sa nám podarilo schváliť skrátené legislatívne konanie a samotný návrh v I. čítaní v parlamente. Verím, že budúci týždeň budeme rovnako úspešní a balíček prorodinných opatrení definitívne schválime.