Dnes je tomu 23 rokov, čo moja odvážna poslanecká kolegyňa Anna Remiášová dala bývalému mafiánskemu premiérovi Vladimírovi Mečiarovi kyticou po tvári za to, že sa jeho posluhovači podieľali na vražde jej syna (a možno aj on sám).
Dnes Mečiarovi pohrobkovia v parlamente zabránili vydaniu bývalého premiéra Roberta Fica spravodlivosti, aby sa mohol ako každý bežný človek postaviť pred súd, ktorý mal rozhodovať o jeho väzbe.
Je mi ľúto, že sa k nim pridali aj Katarína Hatráková a Romana Tabák. Obe ichbosobne poznám a viem, že nepatria k “zlým”, ale ich rozhodnutie hlasovať proti prináša dôsledky. V politike treba vedieť niesť aj zodpovednosť za svoje činy. Zodpovednosť nielen za seba, ale aj za presadzovanie myšlienok a cieľov, ktoré dlhodobo hnutie OĽANO presadzuje.
Dnes obe poslankyne svojím hlasovaním o R. Ficovi sklamali nielen celý klub, ale aj voličov hnutia OĽANO, a vlastne sklamali celé Slovensko.
Poslanecký klub ich preto (a nielen preto) pred malou chvíľou vylúčil zo svojich radov. Žiadne žlté karty, ale rovno červená, lebo obe prekročili červenú čiaru.