Určite sa všetci pamätáte na nahrávky z poľovníckej chaty, kde chodievali Fico, Kaliňák, Bodor, ale aj ich „podarení“ advokáti, jeden lepší ako druhý. Bola to tá chata pri Nitre, ktorá Smer aj Hlas vytáčala do nepríčetnosti, pretože na nahrávkach z nej prezradili viac ako chceli.
A hoci sa o tom málo hovorí, traja ľudia vrátane syna exministra za Smer Ľubomíra Jahnátka boli nakoniec obvinení z pytliactva a legalizácie výnosov z trestnej činnosti.
Smerohlasáci sa často nechávajú počuť, ako boli tieto nahrávky nelegálne. Je pravda, že krajská prokuratúra v Nitre dala stopku ďalším odposluchom na poľovníckej chate, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic však jasne uviedol, že o ďalšej využiteľnosti nahrávok z chaty rozhodne v konkrétnej veci príslušný prokurátor špeciálnej prokuratúry. Nahrávky z poľovníckej chaty považuje za zákonné aj Najvyšší súd SR.
Na chate bol aj advokát Marek Para, ktorý sa naparoval, ako zlikviduje špeciálneho prokurátora Lipšica, napr. tak, že ho zrazí na prechode. Dnes ide do väzby. Rozhodol o tom Najvyšší súd SR, ktorý sa opieral najmä o výpovede spolupracujúcich obvinených (tzv. kajúcnikov) Ľudovíta Makóa a Bernarda Slobodníka, ale aj prokurátora Vasila Špirka. Samozrejme aj o listinné dôkazy. Advokát je obvinený zo založenia a podporovania zločineckej skupiny.
Takže rozhodnutie Najvyššieho súdu SR je v zásade založené na tých istých dôkazoch ako je založená kolúzna väzba Róberta Kaliňáka a podľa všetkého by bola založená aj väzba Róberta Fica, ak tomu dá parlament „zelenú“.
Za týchto okolností by nesúhlas parlamentu s vydaním Fica nezávislému súdu, aby mohol rozhodovať o jeho väzbe, bolo jednoznačne bránením spravodlivosti. Navyše, keď sa už Para, Kaliňák a Fico nemôžu stretávať na poľovníckej chate, prečo im neumožniť sa spolu „stretnúť“ tam, kde podľa všetkého patria.
A len tak mimochodom, aké poriadky vlastne robí Slovenská advokátska komora so svojim nepodarenými advokátmi?