➡️ Stretnutia politikov, právnikov a podnikateľov na poľovníckej chate, zverejnenie nahrávok, zistenia
➡️ Dôvera ľudí v spravodlivosť, návrhy pre obnovu dôvery v právny štát
➡️ Hľadanie politického a odborného konsenzu pri nastavení a presadení dôležitých reforiem
➡️ Novelizácia zákona o štátnej službe, cieľ zmien a riziká, možnosti zefektívnenia štátnej služby
➡️ Pandemický vývoj, nastavenie opatrení, očkovanie
Z odpočúvania vyplývajú pre slovenskú verejnosť vážne skutočnosti.Došlo k odhaleniu pochybení, nielen morálnych ale aj zákonných pokleskov poslanca Roberta Fica Róberta Kaliňáka. Komunikácia o príprave trestného činu, ktorý sa týkal fyzickej likvidácie špeciálneho prokurátora, ako aj trestný čin marenia spravodlivosti, je zarážajúca. Robert Fico a ani nikto iný z politikov sa voči tomu neohradili. Obsahom nahrávok je okrem iného aj to, že poslanci Robert a Róbert Kaliňák v úzkej spolupráci s advokátom pána Kočnera organizujú protivládne demonštrácie na Slovensku.

Nie je správne, že unikajú dôkazy zo spisov. Dôrazne sa ohradzujem voči špekuláciám, že odpočúvanie bolo cielené na parlamentnú opozíciu. Opozícia tiež obviňuje vládu zo zneužívania polície. Prirodzene si myslia, že každá iná vláda je a bude zneužívať políciu na politické účely ako na to boli zvyknutí za ich čias. Práve spolupracujúci obvinení, ktorí sú bývalými vysokými štátnymi funkcionármi nominovanými na svoje pozície bývalými vládami Smeru a Hlasu sa priznávajú, že za bývalej vlády dochádzalo k politizácii vyšetrovaní na polícii.

Usilujeme sa vždy konať v prospech ľudí, v prospech zdravia a života. Opozícia vytĺka najmä len politický kapitál – práve obsah nahrávok z poľovníckej chaty hovorí o zarážajúcich skutočnostiach. Robert Fico sa chváli, že v úzkej súčinnosti organizuje protivládne protesty za účelom zvrhnutia vlády. Cieľom je oslobodenie zločincov, ktorí sú dnes vo väzbe, návrat jeho sily a moci.