Na pozvanie kolegyne – poslankyne a zároveň primátorky Skalice Anny Miernej sme dnes mali možnosť rokovať v bývalom kráľovskom meste dýchajúcom históriou (napr. rotunda sv. Juraja z 11. storočia, jezuitský, františkánsky, či hlavný kostol) a známym obľúbeným trdelníkom alebo Skalickým rubínom.
Zasadli sme v nádhernej historickej budove Domu kultúry pod obrazmi známeho umelca a maliara Jurkovica. Navyše v predvečer pamätného dňa, ktorým je 21.8., kedy si pripomíname obete komunistického režimu. Nie je náhoda, že práve tento pamätný deň minulý rok zákonom zaviedli práve poslanci hnutia OĽANO a že sme si na jeho pripomenutie vybrali práve Skalicu, kde je pochovaný jeden z bývalých väzňov komunistického režimu Anton Srholec (jachymovske bane, betonárka a pod.).
Okrem dohody na predložení ďalších potrebných a prospešných zákonov pre ľudí z dielne OĽANO na koaličnú radu si na miestnom cintoríne naši poslanci uctili pamiatku významnej osobnosti – skalického rodáka Antona Srholca, kňaza, saleziána, bojovníka za ľudské práva počas komunistického režimu a skutočného politického väzňa, ktorý vždy bojoval za pravdu a pomáhal slabším.
Svojou osobnou prítomnosťou na pietnej spomienke nás poctil brat Antona Srholca Michal so svojou rodinou. Prítomným poslancom pripomenul životný príbeh svojho brata Antona a jeho celoživotný zápas za dobro a spravodlivosť, ktorý je dnes príkladom a inšpiráciou pre súčasné i budúce generácie.