Chcem zabrániť návratu politickej mafie a oligarchov. Verím, že 30. 9. 2023 budeme spoločne úspešní. Ak sa nám nepodarí uspieť, odovzdáme vládu tým, ktorých si vyberiete. Obávam sa však, že štafetu môžu prevziať aj tí, ktorí v minulosti urobili zo Slovenska štát plný bezprávia, nespravodlivosti, korupcie a klientelizmu. A skončí aj podpora rodín s deťmi.

Osobne chcem presadzovať očistu justície, zavádzanie právneho štátu na Slovensku, sfunkčnenie preukazovania pôvodu majetku, lepšie nastavenie pravidiel ochrany verejného záujmu a zavedenie hmotnej zodpovednosti politikov za ich pochybenia. Chcem pokračovať v úsilí o lepšiu tvorbu a vymožiteľnosť práva.

V parlamentných voľbách 2020 Vás bolo 9 000, ktorí ste mi dali dôveru a patrí Vám za to moja úprimná vďaka. Sľúbil som, že využijem svoje znalosti, vedomosti a skúsenosti pre lepšiu tvorbu práva pre ľudí. Svoj sľub som dodržal. Moja rodina a priatelia sú mi svedkami, že aj na úkor ich. Prepáčte a ďakujem za pochopenie. V číselnej hodnote predstavuje moje nasadenie viac ako 90 zákonov pre ľudí v rôznych oblastiach, najmä v justícii, ale tiež 120 vylepšení vládnych návrhov zákonov vo Váš prospech. Štatisticky som vďaka úsiliu a nasadeniu bol v rokoch 2020-2023 opakovane pasovaný za najaktívnejšieho poslanca parlamentu vo oblasti legislatívy, a celkovo druhého najaktívnejšieho poslanca podľa hodnotenia založenom na dátach a štatistikách (https://www.polidata.sk/).

Prehľad mojich aktivít je dostupný tiež v mojom profile na webovom sídle parlamentu na: (https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=poslanci/poslanec&PoslanecID=1078&CisObdob
ia=8).

Je mi veľmi ľúto, že najmä v dôsledku pandémie, ekonomickej a energetickej krízy nebolo možné splniť všetko, čo sme si predsavzali. Navyše, po 12 rokoch neporiadku, ktorý tu zanechal Fico, Pellegrini a Danko to ani nebolo objektívne možné za necelé štyri roky. Preto by som rád pokračoval v začatej práci. Ak sa Vám moja práca, nasadenie a moje odhodlanie pozdáva, máte možnosť mi vysloviť svoju dôveru v parlamentných voľbách. Ďakujem Vám.