Pomaly už niet dňa, kedy by sa nepriznávali nominanti Fica a Pellegriniho, či strán Smer a Hlas, ku korupcii alebo inej ekonomickej kriminalite.
Zdá sa, že posunutie predčasných volieb na september robí zo svedomím rôznych podvodníkov divy.
Rovnako niet už pomaly dňa, kedy by Fico alebo Pellegrini neprosili prezidentku SR Zuzanu Čaputovú o odvolanie dočasnej Hegerovej vlády, hoci úradnícku vládu neznášajú a prezidentku tiež.
Zdá sa, že hymnou Smeru a Hlasu, najmä Fica a Pellegriniho, minimálne do septembra bude známa pieseň „Dlouhá noc“ od Heleny Vondráčkovej alebo „Tango o bezsennej noci“ od skupiny Lojzo.
V poslednom týždni sa rozospieval Imrecze (bývalý šéf daňového úradu a colníkov) a ak by to skúsil aj Výboh z Dubaja, úplatky v krabici od šampanského by boli pre Pellegriniho ten najmenší problém.
Spievať začal aj Ficov sused z komplexu Bonaparte, verejnosti známy ako Marián Kočner. Údajne, keď začal spolupracovať s políciou v jednom prípade, ešte to neznamená, že príde rad aj na Fica. Tak to určite…
Svedomie sa pohlo aj u Kočnerovej opičky Moniky Jankovskej alias bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti za Fica a Pellegriniho, ktorá sa priznala ku všetkým prípadom korupcie, keď nosila peniaze sudcom, aby vynášali tie správne rozsudky. Akurát tvrdí, že keď to robila ako štátna tajomníčka tak to vlastne ako štátna tajomníčka nerobila… No a teraz tú o červenej čiapočke. 🙂
A keď sme už pri sudcoch, bývalý predseda Špecializovaného trestného súdu Truban, sa dočkal disciplinárneho trestu v podobe zníženia platu, hoci všade na západ od Slovenska by ho buď vyzliekli z talára alebo ho aspoň preložili na nižší súd (čo nakoniec aj navrhovali terajší predseda tohto súdu Hrubala a šéf Súdnej rady Mazák). Mimochodom, ide o sudcu, ktorý rozhoduje o bývalom špeciálnom prokurátorovi Kováčikovi alebo rôznych bývalých vplyvných príslušníkoch tajnej služby (SIS), ktorí namiesto ochrany štátu vyvíjali protištátnu činnosť.
Truban sa ešte rozčuluje, že sa mu stala krivda, hoci rozhodoval v prípade Ficovho kamaráta a bývalého tieňového šéfa polície z obdobia vlády Smeru Bodora (ktorého nevzal do väzby) napriek tomu, že mal vyhlásiť svoju zaujatosť, keďže kľúčový svedok v posudzovanej kauze vypovedal priamo o ňom (kauza miliónových úplatkov v poľnohospodárstve) ako o osobe, ktorá by mala byť zapojená do úplatkov pri získavaní dotácií.
Stojí za to si pripomenúť slová bývalého ministra vnútra za stranu Smer Kaliňáka o tom, že korupcia za vlády Fica a Pellegriniho na najvyšších poschodiach politiky vôbec ale že vôbec neexistuje. A rovnaké vyjadrenia budeme počuť znovu akonáhle sa opäť dostanú k moci Fico s Pellegrinim a ich poskokovia.