V mesiaci marec štartujeme najväčšiu spoluprácu občianskeho združenia Sportinstitut a jednej z najväčších základných škôl v Petržalke, Základnej školy na Turnianskej ulici. Takmer štyristo detí do konca školského roka 2021/2022 absolvuje začiatočný a zdokonalovací plavecký výcvik.
Združenie vytvorilo jedinečný koncept plaveckých výcvikov na základných a materských školách v rámci hodín telesnej výchovy, ktorý beží pod záštitou Slovenského olympijského a športového výboru. Deti majú počas základného a zdokonalovacieho plaveckého výcviku k dispozícii certifikovaných a skúsených plaveckých trénerov, pomôcky a prenájom bazéna zadarmo. Cieľom je priniesť deti k športu a rodičov oslobodiť od veľkých finančných nákladov na športové aktivity.

Projekt na ZŠ Turnianska je prvým projektom v rámci Bratislavy ako hlavného mesta. SportInstitute zabezpečí plavecky výcvik etablovaný v školskom rozvrhu pre 375 žiakov na I. Stupni.
Základná škola prispela v tomto projekte svojim bázenovým priestorom, ktorý budú žiaci využívať. SportInstitute zabezpečil nákup plaveckých pomôcok v podobe plutiev, piškót, dosiek a plaveckých slizov. Zorganizoval certifikovaných trénerov v obdobi od 7.3.-22.6. Projekt na Turnianskej – najväčšej základnej škole v Petržalke – si ako ambasádor vzal pod patronát poslanec miestneho a mestského zastupiteľstva Milan Vetrák.

Dnes našu spoluprácu odštartovali prváčikovia. Profesionálni akreditovaní tréneri ich viedli ako fungovať v bazéne, precvičili si cvičenia aj na suchu a dokonca stihli skočiť do vody. Na záver bola odmena formou skokov do vody.
Je pre mňa cťou a veľkou radosťou, že som sa mohol stať ambasádorom prvého veľkého plaveckého bratislavského projektu. Ďakujem tiež za pochopenie riaditeľky školy Zlatke Halahijovej, vďaka spoločnému úsiliu dostanú deti a ich rodičia novú športovú aktivitu bezplatne.